Danas pripremam užasno jednostavan, užasno ukusan i užasno zdrav ručak. Moje veliko dijete obožava brokulu, a ja ju najviše volim u ovoj zelenoj kremi s češnjakom, maslinovim uljem i parmezanom...
Vjerujem da će ostati nešto i za užinu!
Još ideja za praktičan ručak potraži na blogu Mama, ja sam gladan!
Sastojci:
- 1 veća brokula
- 3-4 režnja češnjaka
- malo mlijeka (kravlje ili biljno)
- voda od kuhanja tjestenine
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- ribani tvrdi sir
- tjestenina po želji
Priprema:
- Brokulu skuhajte, ocijedite je pa je smiksajte u multipraktiku. Sačuvajte malo vode od kuhanja.
- Na maslinovom ulju kratko propirjajte dosta nasjeckanog češnjaka (na jednu veću brokulu stavim tri režnja), dodajte izblendanu brokulu, posolite, popaprite, zalijte s vrlo malo mlijeka (kravlje ili biljno) i s malo vode od kuhanja brokule. Dodajte i malo naribanog parmezana.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Ako se umak zgusne, ubacite nekoliko žlica vode u kojoj ste skuhali tjesteninu i bit će kremast.