gastro postao
Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine, omiljeno je jelo svakog gurmana
Ova tjestenina je sjajan način da potrošiš ostatke avokada. Uz to je super svježe, brzo i jednostavno jelo koje će te sigurno oduševiti. Teško je povjerovati da u ovoj tjestenini nema mlijeka ili vrhnja. Uz sve to, ova tjestenina je zdrava i hranjiva.
Nekoliko savjeta za kupnju kvalitetnog avokada: Izaberi tamniji avokado - ako je avokado potpuno zelen, šanse da je tvrd i nezreo su velike. Vodi računa i da je podatan na dodir, ali ne do te mjere da se raspada.
Tjestenina s avokadom
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 3 zrela avokada
- 6 grančica svježeg bosiljka
- sok od 1/2 limuna
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice parmezana
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Postupak:
- Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju.
- U mikser stavi avokado, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar. Pulsiraj nekoliko puta i promiješaj. Opet kratko izmiksaj dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
- Ocijedi tjesteninu i podlij ju s malo ulja. Vrati ju u posudu u kojoj se kuhala i pripazi da se posuda ohladi kako se tjestenina ne bi zalijepila.
- Dodaj umak od avokada, sve dobro izmiješaj i odmah posluži.
- Po želji ukrasi pahuljicama crvene paprike, parmezanom i bosiljkom.