Recepti 01. srpnja 2023.

Pripremi savršeno kremastu tjesteninu s avokadom

Tjestenina s avokadom
Tjestenina s avokadom foto: Getty Images/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine, omiljeno je jelo svakog gurmana

Ova tjestenina je sjajan način da potrošiš ostatke avokada. Uz to je super svježe, brzo i jednostavno jelo koje će te sigurno oduševiti. Teško je povjerovati da u ovoj tjestenini nema mlijeka ili vrhnja. Uz sve to, ova tjestenina je zdrava i hranjiva. 

Nekoliko savjeta za kupnju kvalitetnog avokada:  Izaberi tamniji avokado - ako je avokado potpuno zelen, šanse da je tvrd i nezreo su velike. Vodi računa i da je podatan na dodir, ali ne do te mjere da se raspada.  

 

Možda vas zanima... Zapečene tortilje s grahom i avokadom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Tjestenina s avokadom foto: Thinkstock

Tjestenina s avokadom

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 3 zrela avokada
  • 6 grančica svježeg bosiljka
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice parmezana
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Postupak:

  1. Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju.
  2. U mikser stavi avokado, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar. Pulsiraj nekoliko puta i promiješaj. Opet kratko izmiksaj dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
  3. Ocijedi tjesteninu i podlij ju s malo ulja. Vrati ju u posudu u kojoj se kuhala i pripazi da se posuda ohladi kako se tjestenina ne bi zalijepila.
  4. Dodaj umak od avokada, sve dobro izmiješaj i odmah posluži.
  5. Po želji ukrasi pahuljicama crvene paprike, parmezanom i bosiljkom.

 | Author: Thought Catalog/ Pexels Avokado foto: Thought Catalog/ Pexels

 

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:13 19. Listopad 2021.

    prelijepo obozavam tjesteninu s avokadom