Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sira i špinatom

Shutterstock
Kremasti njoki u umaku od sira, slanine i špinata, sve su što ti treba nakon napornog radnog dana…
Vidi originalni članak

Omiljenu utješnu hranu - njoke u kombinaciji s puno sira, slaninom i špinatom možeš pripremiti brzo i lako. Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano!  

Zahvaljujući gorgonzoli i mascarponeu, ovi su njoki izuzetno kremasti (i tope se u ustima). Sigurni smo da će te oduševiti.

 

Znamo što voliš! Isprobaj tri izvanredne verzije zapečenih njoka

 

Sastojci:

  • 400 g njoka
  • 100 g gorgonzole ili brie sira
  • 250 g mascarponea
  • 225 g baby špinata
  • 50 g slanine
  • mladi luk, po želji

 

Neodoljivo i kremasto Brzinski njoki od ricotte s kaduljom i parmezanom


Priprema: 

  1. U velikom loncu zakuhaj vodu te ju posoli.
  2.  U međuvremenu nareži mladi luk i gorgonzolu na male komadiće.
  3. Na tavi prži slaninu narezanu na kockice dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Stavi ju na tanjur sa strane, a u tavu dodaj mascarpone, gorgonzolu i mladi luk i ostavi da se otope na umjerenoj vatri. Povremeno promiješaj.
  4. Njoke stavi u kipuću vodu i kuhaj ih dok ne isplivaju na površinu.
  5. Umaku od sira dodaj špinat te ga pirjaj nekoliko minuta, dok ne uvene. Dodaj prethodno prženu slaninu te kuhane njoke, a zatim sve dobro izmiješaj.
  6. Posluži toplo i uživaj!

Dobar tek!

 

Naši favoriti 12 najboljih recepata za njoke od kojih rastu zazubice

Posjeti Gastro.hr