Ako ti treba prilog uz glavno jelo, kojega svi vole i kojim će biti oduševljeni, odgovor možeš pronaći u - njokima. Njihova mekana, lagana i prozračna struktura doslovno će milovati tvoje okusne pupoljke.
Iako se dostupni u gotovo svim trgovinama, najfiniji njoki su oni izrađeni kod kuće. Za njihovu pripremu trebat će ti samo malo truda i nekoliko sastojaka, a osim standardnih možeš napraviti i "moderne njoke" koje ćeš obojiti uz pomoć praha od cikle, mljevenog špinata ili sipinog crnila.
Sada kad si odlučila svoje njoke zamijesiti kod kuće, u nastavku pročitaj na koja to tri načina ih možeš pripremiti.
Zapečeni kremasti njoki s graškom
Ako još nisi probala zapečene njoke onda će ovo biti novo i osvježavajuće iskustvo za tebe, koje će zajedno s vrhnjem za kuhanje i parmezanom stvoriti kremastu fantaziju!
Neodoljivi zapečeni njoki s gljivama i gorgonzolom
Za ljubitelje gljiva donosimo ti recept koji osim kremastog okusa donosi i miris gorgonzole koji će uljepšati i najtmurniji dan.
Zapečeni njoki u mirisnom umaku od rajčice
Neizostavni umak od rajčice svoje je mjesto pronašao i uz njoke, a ako uz njega dodaš malo izvrsne mozzarelle i možda malo pancete ili kobasice dobit ćeš novo omiljeno jelo.