Špajza 17. ožujka 2024.

12 najboljih recepata za njoke od kojih rastu zazubice

njoki
Njoki s umakom od rajčice - klasik comfort fooda foto: Zoe/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Meki njoki idealan su dodatak svakom ručku, a posebno kada je u pitanju domaća varijanta istih. Narančasti, crveni ili klasični, u brzinskim umacima ili raskošnim pečenjima - njoki su stvoreni za obožavanje!

Pripremili smo 12 recepata za njoke koji će te oduševiti, kao i sve ostale koji će ih isprobati. Baci se na pripremu ovog genijalnog domaćeg priloga, pa ga poslužite uz brzinski pesto, umake na bazi maslaca ili raskošna glavna jela.

 

 | Author: Thinkstock Izrada domaćih njoka foto: Thinkstock

 

Rimski njoki

Za početak - osnove! Baci oko na recept za savršene domaće njoke, u kombinaciju dodajte batat, crnilo ili ricottu, nešto zelenila ili pak u potpunosti preokreni priču i pripremi neodoljive rimske njoke. 

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti Možda vas zanima... Njoki od ricotte u umaku od slanine i tikvica Kolumne Možda vas zanima... Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama Kolumne Možda vas zanima... Pozdrav proljeću: Njoki od koprive Recepti Rimski njoki Možda vas zanima... Nisu od krumpira, nego od griza - fini rimski njoki Recepti

 

Njoki sa 3 vrste sira

Kada obaviš prvi korak, vrijeme je za pripremu slasnih umaka i dodataka omiljenom prilogu. Sir i njoki idealan su par za brzinski ručak. Dodaj im gorgonzolu, pa ih zapeci ili ih upotpuni sa 3 vrste sira za neodoljiv ručak.

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Njoki foto: Karolina Grabowska/Pexels

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Gratinirani njoki s gorgonzolom Recepti Možda vas zanima... Njoki s tri vrste sira podižu raspoloženje Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Samo malo pesta i/ili naribanog sira

Još jedna sjajna i brzinska ideja bit će njoki u umaku od rajčice. Jednostavna priprema, žlica ili dvije finog ribanog sira i ručak je gotov! Osim rajčice, njokima možeš dodati i pesto te uživati u aromatičnom ručku u samo 15 minuta.

 

Možda vas zanima... Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti Njoki s pestom Možda vas zanima... Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta! Recepti

 

 | Author: Thinkstock Njoki u umaku od rajčice foto: Thinkstock

Spoj njoka, vrganja i pancete - kako ti se čini?

Za nešto složenije kombinacije, okreni se finom spoju njoka, vrganja i pancete, a za nedjeljni ručak idealan spoj bit će njoki u umaku od svinjetine. Za prste polizati!

 

Možda vas zanima... Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete Kolumne Možda vas zanima... Hit dana: Njoki u umaku od svinjetine i povrća Recepti

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Njoki od batata foto: Nešto slatko by Katarina

Savršen spoj - domaći njoki i pašticada

Na kraju, njoki će se na najljepši način sljubiti s dalmatinskom pašticadom. Ovaj savršeno slastan par kojem je teško odoljeti oduzet će ti nešto više vremena, no rezultati će biti i više nego fantastični.

Bogati umak s razlogom je jedan od najtraženijih u restoranima u cijeloj zemlji, a domaći njoki samo su dodatan plus.

 

Dalmatinska pašticada s domaćim njokima Možda vas zanima... Dalmatinska pašticada s domaćim njokima - klasik koji se obožava! Kolumne

 

 | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Pašticada i domaći njoki foto: Slavko Midžor/PIXSELL

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:35 16. Svibanj 2023.

    odlično