gastro postao
Brz i jednostavan ručak gotov je u manje od pola sata, ne zahtijeva previše truda oko pripreme, a na stol donosi najfinije sezonske okuse
Ono što posebno volimo kod ovog jela jest činjenica da se priprema nevjerojatno brzo, a ostaci od ručka lako mogu postati sutrašnji gablec na poslu.
Koristite li kupovne njoke, za pripremu i kuhanje trebat će ti i manje od pola sata, a umjesto njoka možeš iskoristiti i neku drugu vrstu tjestenine. Također, svakako koristi svježe začinsko bilje koje u teglicama možeš kupiti u svakoj većoj trgovini ili na tržnici.
Njoki s pestom od bosiljka
Sastojci:
- 500 g njoka
- 100 g svježeg bosiljka
- 150 g pinjola
- kadulja
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 0.50 dl prošeka
- maslac
- parmezan
- 50 g ovčjeg sira
Postupak:
- U kamenom mužaru s kamenim tučkom ili u blenderu dobro poveži 100 g svježeg bosiljka, pinjole, 2-3 lista divlje kadulje, 2 režnja češnjaka, 50 g naribanog ovčjeg ili nekog drugog sira po želji, tome dodaj maslinovog ulja i 0,5 dl prošeka.
- Sve dobro izmiješaj da se dobije jednolična pasta.
- Skuhane i na maslacu prepržene njoke stavi u posudu, pomiješaj ih s pestom i pospi naribanim parmezanom.
- Posluži toplo.