Recepti 2540 prikaza 10. kolovoza 2018.

Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta

Thinkstock
Brz i jednostavan ručak gotov je u manje od pola sata, ne zahtijeva previše truda oko pripreme, a na stol donosi najfinije sezonske okuse.

Ono što posebno volimo kod ovog jela jest činjenica da se priprema nevjerojatno brzo, a ostaci od ručka lako mogu postati sutrašnji gablec na poslu.

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte u umaku od slanine i tikvica Kolumne

 

Koristite li kupovne njoke, za pripremu i kuhanje trebat će vam manje od pola sata, a umjesto njoka možete iskoristiti i neku drugu vrstu tjestenine. Također, svakako koristite svježe začinsko bilje koje u teglicama možete kupiti u svakoj većoj trgovini ili na tržnici.

 

Možda vas zanima... Još finiji tanjuri: Pesto, tu ti je mjesto! Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 500 g njoka
  • 100 g svježeg bosiljka
  • 150 g pinjola
  • Kadulja
  • 2 režnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • 0.50 dl prošeka
  • maslac
  • parmezan
  • 50 g ovčjeg sira


Postupak pripreme:

  1. U kamenom mužaru s kamenim tučkom ili u blenderu dobro povežite 100 g svježeg bosiljka, pinjole, 2-3 lista divlje kadulje, 2 režnja češnjaka, 50 g naribanog ovčjeg ili nekog drugog sira po želji, tome dodajte maslinovog ulja i 0,5 dl prošeka.
  2. Sve dobro izmiješajte da se dobije jednolična pasta.
  3. Skuhane i na maslacu prepržene njoke uspite u posudu, pomiješajte ih s pestom i pospite naribanim parmezanom.
  4. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.