gastro postao
Brz i jednostavan ručak gotov je u manje od pola sata, ne zahtijeva previše truda oko pripreme, a na stol donosi najfinije sezonske okuse.
Ono što posebno volimo kod ovog jela jest činjenica da se priprema nevjerojatno brzo, a ostaci od ručka lako mogu postati sutrašnji gablec na poslu.
Koristite li kupovne njoke, za pripremu i kuhanje trebat će vam manje od pola sata, a umjesto njoka možete iskoristiti i neku drugu vrstu tjestenine. Također, svakako koristite svježe začinsko bilje koje u teglicama možete kupiti u svakoj većoj trgovini ili na tržnici.
Potrebno vam je:
- 500 g njoka
- 100 g svježeg bosiljka
- 150 g pinjola
- Kadulja
- 2 režnja češnjaka
- Maslinovo ulje
- 0.50 dl prošeka
- maslac
- parmezan
- 50 g ovčjeg sira
Postupak pripreme:
- U kamenom mužaru s kamenim tučkom ili u blenderu dobro povežite 100 g svježeg bosiljka, pinjole, 2-3 lista divlje kadulje, 2 režnja češnjaka, 50 g naribanog ovčjeg ili nekog drugog sira po želji, tome dodajte maslinovog ulja i 0,5 dl prošeka.
- Sve dobro izmiješajte da se dobije jednolična pasta.
- Skuhane i na maslacu prepržene njoke uspite u posudu, pomiješajte ih s pestom i pospite naribanim parmezanom.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!