Bukovače s bamijom

Prilog kojeg obavezno morate pripremiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 55

Potrebno vam je

  • 350 g bukovače
  • 350 g bamija (mladi zeleni plodovi)
  • 0.50 vezica vlasac ( listovi)
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 čaša vino bijelo
  • 1 vezica peršin, list
  • 2 kom rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Bukovače očistite, operite, osušite na čistoj krpi ili kuhinjskom papiru i narežite na listiće. Bamije očistite, odrežite im peteljke i operite. Rajčice operite, prerežite, istisnite sjemenke i narežite na tanje ploške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
  2. U zdjeli zagrijte ulje, dodajte luk i žlicu vode te pirjajte dok luk ne postane staklast. Dodajte narezane bukovače i pirjajte dalje da voda ispari. Tada naspite bamije, sjeckani češnjak i peršin pa na tihoj vatri pirjajte još desetak minuta.
  3. Vatrostalnu zdjelu namažite uljem i naspite u nju pirjanu mješavinu od bukovača i bamija. Odozgo posložite ploške rajčica te sve skupa pospite sitno sjeckanim vlascem i zalijte vinom.
  4. Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu oko pola sata da se jelo zapeče.
Posjeti Gastro.hr