gastro postao
Prilog kojeg obavezno morate pripremiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 55
Potrebno vam je
- 350 g bukovače
- 350 g bamija (mladi zeleni plodovi)
- 0.50 vezica vlasac ( listovi)
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 čaša vino bijelo
- 1 vezica peršin, list
- 2 kom rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Bukovače očistite, operite, osušite na čistoj krpi ili kuhinjskom papiru i narežite na listiće. Bamije očistite, odrežite im peteljke i operite. Rajčice operite, prerežite, istisnite sjemenke i narežite na tanje ploške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
- U zdjeli zagrijte ulje, dodajte luk i žlicu vode te pirjajte dok luk ne postane staklast. Dodajte narezane bukovače i pirjajte dalje da voda ispari. Tada naspite bamije, sjeckani češnjak i peršin pa na tihoj vatri pirjajte još desetak minuta.
- Vatrostalnu zdjelu namažite uljem i naspite u nju pirjanu mješavinu od bukovača i bamija. Odozgo posložite ploške rajčica te sve skupa pospite sitno sjeckanim vlascem i zalijte vinom.
- Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu oko pola sata da se jelo zapeče.