Buzara za Badnjak

Odmak od tradicije s kozicama i palentom donosi naša blogerica Neli Nežić
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 283

Potrebno vam je

  • 400 g kozica velika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • 1 list peršin, list
  • 1.50 dl vino bijelo
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šećer, kristal
  • 400 g pelati

Priprema

  1. Sitno kosani češnjak i luk popržite na maslinovom ulju. Dodajte 2/3 iskosanog peršinovog lista.
  2. Kad se dovoljno popržilo dodajte usitnjene pelate i vino. Začinite solju i paprom te dodajte malo šećera da ubije kiselost.
  3. Pirjajte cca. 15 minuta dok alkohol ne ispari. Za kraj dodajte cijele kozice i sve zajedno kuhajte još nekih 10-ak minuta budući da kozicama ne treba dugo da se skuhaju. Pripremljeno jelo pospite s ostatkom svježeg peršina.

Odmak od tradicije s kozicama i palentom donosi naša blogerica Neli Nežić

Posjeti Gastro.hr