Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda

Shutterstock
Spremi tjesteninu kao ovaj popularni talijanski chef...
Vidi originalni članak

Iz kuhinja celebrity chefova danas ti donosimo recept za jednostavnu i ukusnu carbonaru po uputama chefa Gennara Contalda. Ovaj talijanski kuhar čest je gost u video uradcima Jamieja Olivera koji na YouTubu ima serijal pod nazivom Talijanski specijaliteti. Tamo te čekaju slasni recepti za čiju pripremu nećeš trebati brdo namirnica niti mnogo vremena, a upravo takav je i ovaj!

„Samo šačica sastojaka čini fantastičnu carbonaru, a ako se pravilno napravi, ona postaje stvar opsesije", zaključio je Contaldo, a s tim ćeš se složiti i ti jednom kada ju pripremiš prema njegovim uputama!

 

 

Sastojci:

  • 3 velika žumanjka 
  • 40 g parmezan
  • 150 g pancete
  • 200 g špageta
  • 1 češanj češnjaka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

  1. Stavi žumanjke u posudu, sitno naribaj parmezan, začini sve paprom, pa dobro promiješaj vilicom i stavi na jednu stranu.
  2. Odreži tvrdu kožu s pancete i ostavi ju sa strane, a zatim ostatak nasjeckaj na kockice ili trakice.
  3. Špagete skuhaj u velikoj zdjeli s kipućom slanom vodom dok ne postanu al dente.
  4. U međuvremenu, utrljaj kožu pancete, ako je imaš, po dnu srednje tave ili umjesto toga upotrijebite jedan žlicu ulja te ju zatim stavi na srednje jaku vatru.
  5. Oguli češnjak, zgnječi ga dlanom, dodaj ga u tavu i prži ga samog jednu minutu. Umiješaj pancetu, a zatim peci oko četiri minute.
  6. Izaberi i izvadi češnjak iz tave, a zatim, ostavljajući sa strane malo vode od kuhanja tjestenine, ocijedi i dodaj špagete. Dobro ih promiješaj po tavi kako bi sakupile sve okuse i mirise češnjaka i pancete, a zatim ih makni s vatre.
  7. Dodaj nekoliko kapljica vode od kuhanja i dobro ih promiješaj, začini paprom, a zatim ulij smjesu od jaja. Topla tava pomoći će u naumu da se jaje lagano skuha, umjesto da od njega nastane kajgana. Dobro promiješaj i dodaj još vode od kuhanja po želji.
  8. Posipaj parmezanom i ukrasi po želji.

U slast!

 

TAMAN GAVRILVIĆ Omiljena pašta: Tradicionalna carbonara VEČERA! Brza carbonara Gwyneth Paltrow

Posjeti Gastro.hr