Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 10029 prikaza 07. rujna 2017.

Omiljena pašta: Tradicionalna carbonara

Gavrilović
Vječni klasik za brzinska uživanja spreman je dok kažete - pašta! Spojite omiljene sastojke pa se počastite nevjerojatno dobrim okusima carbonare

Brzinska priprema i tek nekoliko jednostavnih sastojaka bit će dovoljni za uživanje u ultimativnom comfort foodu - slasnoj carbonara tjestenini. 

Carbonaru začinite omiljenim začinskim biljem i poslužite uz sezonsku salatu.

 

Potrebno vam je:

  • 300 g tjestenine
  • 150 g pancete
  • 3 jaja
  • 50 g ribanog sira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar
     

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. U tavi popržite pancetu narezanu na tanje trakice, a jaja umutite vilicom i začinite soli i paprom. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s preprženom slaninom. Prelijte umućenim jajima i dobro pomiješajte. Dodajte sir. Na kraju možete dodati svježe sjeckanog peršina ili bosiljka.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • vanillaiva@gmail.com 15:34 07. Rujan 2017.

    Ovakva je carbonara suha, od jaja treba samo žumanjke staviti u vrhnje sa dodatkom parmezana i to preliti preko kipuće tjestenine i posuti sa pečenom pancetom. To je onda kremasto i njami