Carbonara s piletinom postaje instant hit

Thinkstock
Brza i neodoljivo ukusna, već svima dobro poznata, pasta carbonara dobila je novo ruho
Vidi originalni članak

Kod pripreme carbonare najvažnije je da sve sastojke pripremite na vrijeme kako bi ih samo ubacivali u jelo. Trebat će vam tjestenina, panceta, češnjak, žumanjci, već skuhana piletina, vrhnje za kuhanje i parmezan. Kombinaciji dodajte omiljene začine pa se bacite na pripremu.

Pancetu nasjeckajte na sitno i zapržite je na ulju. Češnjak pretvorite u pastu tako da ga snažno pritisnete nožem. Zatim pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka i dobro izmiješajte žumanjke. Vrhnje za kuhanje pomiješajte s parmezanom pa u tu smjesu ubacite sitno sjeckani peršin i bosiljak. Umiješajte žumanjke, posolite i zapaprite. Dok se slanina prži dodajte joj već skuhanu, nasjeckanu piletinu, a zatim u tavu ubacite al dente skuhane špagete. Maknite s vatre i dok je sve još dovoljno vruće, umiješajte mješavinu vrhnja, začina i žumanjaka. Prebacite na tanjur pa pospite orasima.

Carbonara je odlična ideja kada vam preostane piletine od prethodnog dana ili kada poželite uživati u dobroj tjestenini koja se priprema brzinski.

Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr