gastro postao
Volite li ovo jednostavno talijansko jelo, predlažemo njegovu obnovljenu verziju
Kada vam se stvarno ne da puno kuhati, onda je tu pasta carbonara! Vrlo jednostavna za pripremu, ali i ukusna, ova obnovljena verzija poznatog jela razveselit će ljubitelje sušene rajčice, ribanog sira i svježeg bosiljka.
Poslužite uz sezonsku salatu, primjerice matovilac i uživajte u okusima i mirisima!
Sastojci:
- 500 g tjestenine (npr. tagliatella)
- 50 g ribanog parmezana
- 50 g narezanog Grana Padana
- Svježi bosiljak
- 200 g dimljene slanine, sitno narezane
- Sol, papar, origano
- 3 žlice sušene rajčice (s uljem), sitno nasjeckane
- 1 češanj češnjaka
- 1 luk, sitno nasjeckan
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zakuhati vodu i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
- U posudi za pečenje na malo ulja popržiti češnjak, vrlo kratko; izvaditi ga iz posude i staviti luk te njega pržiti nekoliko minuta dok ne omekša; dodati slaninu i kratko ju popržiti - ne previše kako ne bi preuzela okus
- Gotovu tjesteninu ocijediti i pomiješati s malo ulja; dodati pečenu slaninu i luk/češnjak, začine i sitno rezanu sušenu rajčicu; sve lagano umiješati i dodati listiće bosiljka
- Poslužiti s naribanim parmezanom i listićima Grana Padana
Poslužite toplo i uživajte! Dobar tek!