Recepti 15. prosinca 2016.

Pasta carbonara u novom ruhu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li ovo jednostavno talijansko jelo, predlažemo njegovu obnovljenu verziju

Kada vam se stvarno ne da puno kuhati, onda je tu pasta carbonara! Vrlo jednostavna za pripremu, ali i ukusna, ova obnovljena verzija poznatog jela razveselit će ljubitelje sušene rajčice, ribanog sira i svježeg bosiljka.

Poslužite uz sezonsku salatu, primjerice matovilac i uživajte u okusima i mirisima!

Sastojci:

  • 500 g tjestenine (npr. tagliatella)
  • 50 g ribanog parmezana
  • 50 g narezanog Grana Padana
  • Svježi bosiljak
  • 200 g dimljene slanine, sitno narezane
  • Sol, papar, origano
  • 3 žlice sušene rajčice (s uljem), sitno nasjeckane
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zakuhati vodu i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju
  2. U posudi za pečenje na malo ulja popržiti češnjak, vrlo kratko; izvaditi ga iz posude i staviti luk te njega pržiti nekoliko minuta dok ne omekša; dodati slaninu i kratko ju popržiti - ne previše kako ne bi preuzela okus
  3. Gotovu tjesteninu ocijediti i pomiješati s malo ulja; dodati pečenu slaninu i luk/češnjak, začine i sitno rezanu sušenu rajčicu; sve lagano umiješati i dodati listiće bosiljka
  4. Poslužiti s naribanim parmezanom i listićima Grana Padana 

Poslužite toplo i uživajte! Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.