Kod pripreme carbonare najvažnije je da sve sastojke pripremite na vrijeme kako bi ih samo ubacivali u jelo. Trebat će vam tjestenina, panceta, češnjak, žumanjci, već skuhana piletina, vrhnje za kuhanje i parmezan. Kombinaciji dodajte omiljene začine pa se bacite na pripremu.
Pancetu nasjeckajte na sitno i zapržite je na ulju. Češnjak pretvorite u pastu tako da ga snažno pritisnete nožem. Zatim pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka i dobro izmiješajte žumanjke. Vrhnje za kuhanje pomiješajte s parmezanom pa u tu smjesu ubacite sitno sjeckani peršin i bosiljak. Umiješajte žumanjke, posolite i zapaprite. Dok se slanina prži dodajte joj već skuhanu, nasjeckanu piletinu, a zatim u tavu ubacite al dente skuhane špagete. Maknite s vatre i dok je sve još dovoljno vruće, umiješajte mješavinu vrhnja, začina i žumanjaka. Prebacite na tanjur pa pospite orasima.
Carbonara je odlična ideja kada vam preostane piletine od prethodnog dana ili kada poželite uživati u dobroj tjestenini koja se priprema brzinski.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!