Cezar salata s krutonima i začinskim biljem

Thinkstock
Fantastična i lagana salata za svačiji ukus - umjesto zelene salate također možete koristiti i matovilac, rikulu ili mladi radič...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Potrebno vam je

  • 1 glavica salate
  • 1 pšenični kruh
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vinski ocat
  • mješavina suhih začina

 

iznenađenje! Fenomenalna inačica obožavane Cezar salate

 

Priprema

Prvi je korak u pripremi ovog osvježavajućeg obroka – koji možete prilagođavati ukusu, ali i godišnjem dobu ovisno o sezonskim namirnicama – priprema umaka.

  1. Umak za Cezar salatu pripremite tako da parmezan, maslinovo ulje, sitno kosani češnjak, peršin, limunov sok te slane inćune stavite u blender te izradite u finu kremu.
  2. Salatu očistite, operite te narežite, ne presitno, i umiješajte u umak.
  3. Ploške kruha za tost narežite na kockice, prepržiti na maslinovu ulju te pospite listićima začinskog bilja.
  4. Servirajte salatu, pospite prženim kockicama kruha te po želji doradite maslinovim ulje, solju, paprom ili octom. Pospite začinskim biljem po izboru.
  5. Inćune koristite u kremi umjesto soli, a u salatu možete dodati plodove mora, mrkvu, kuhanu ili pečenu piletinu, puretinu, hrskavu pancetu...

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr