gastro postao
Fantastična i lagana salata za svačiji ukus - umjesto zelene salate također možete koristiti i matovilac, rikulu ili mladi radič...
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 1 glavica salate
- 1 pšenični kruh
- maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- vinski ocat
- mješavina suhih začina
Priprema
Prvi je korak u pripremi ovog osvježavajućeg obroka – koji možete prilagođavati ukusu, ali i godišnjem dobu ovisno o sezonskim namirnicama – priprema umaka.
- Umak za Cezar salatu pripremite tako da parmezan, maslinovo ulje, sitno kosani češnjak, peršin, limunov sok te slane inćune stavite u blender te izradite u finu kremu.
- Salatu očistite, operite te narežite, ne presitno, i umiješajte u umak.
- Ploške kruha za tost narežite na kockice, prepržiti na maslinovu ulju te pospite listićima začinskog bilja.
- Servirajte salatu, pospite prženim kockicama kruha te po želji doradite maslinovim ulje, solju, paprom ili octom. Pospite začinskim biljem po izboru.
- Inćune koristite u kremi umjesto soli, a u salatu možete dodati plodove mora, mrkvu, kuhanu ili pečenu piletinu, puretinu, hrskavu pancetu...
Dobar tek!
prilog
ručak
večera
hladna priprema
prženje
niskokaloricna prehrana
recept
cesar salata
krutoni
glavno jelo
predjelo
salata