Cheesecake od mrkve

Čitateljica Kristina Grofelnik redakciji Zdrave Krave poslala je recept za zdravi desert koji ne sadrži jaja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 342

Biskvit

  • 2 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 0.50 šalica rogač, mljeveni
  • 0.50 šalica čokolada
  • 0.50 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica prašak za pecivo bez aluminija
  • 1 prstohvat sol
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • stevija
  • 1 šalica tikvice, zelene
  • 0.75 šalica zobeno mlijeko
  • mljeveni cimet
  • vanilija u prahu

Nadjev

  • 3 kom mrkva, crvena
  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 1 žlica pirov griz
  • stevija
  • mljeveni cimet

Sirni nadjev

  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 kom limunova korica
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 1 žlica pirov griz
  • stevija

Priprema

  1. Posebno pomiješaj suhe i posebno mokre sastojke. Sjedini sastojke u jednu smjesu te stavi u kalup premazan uljem.
  2. Peci na 180 stupnjeva dok se ne napravi korica, ali ne smije biti do kraja pečeno! Za nadjev mrkve nareži i skuhaj dok ne omekšaju! Zatim ih izmiksaj u pire.
  3. Posni sir izmiksaj dok ne postane kremast (možeš dodati mlijeka). Sve sastojke zajedno izmiješaj te na kraju dodaj pirov griz!
  4. Priprema sirnog nadjeva: posni sir izmiksaj dok ne postane kremast, pomiješaj sve sastojke i dodaj pirov griz.
  5. Na kraju, na biskvit (koji mora biti još malo sirov) stavi 2 žlice jedne pa na nju 2 žlice druge kreme kako bi dobila zebrasti uzorak! Stavi peći na 180 stupnjeva oko pola sata dok ne otvrdne i krema počne pucati pri rubu!

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr