Recepti 13. listopada 2014.

Cheesecake od mrkve

Cheesecake od mrkve
gastro postao gastro.24sata.hr
Čitateljica Kristina Grofelnik redakciji Zdrave Krave poslala je recept za zdravi desert koji ne sadrži jaja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 342

Biskvit

  • 2 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 0.50 šalica rogač, mljeveni
  • 0.50 šalica čokolada
  • 0.50 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica prašak za pecivo bez aluminija
  • 1 prstohvat sol
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • stevija
  • 1 šalica tikvice, zelene
  • 0.75 šalica zobeno mlijeko
  • mljeveni cimet
  • vanilija u prahu

Nadjev

  • 3 kom mrkva, crvena
  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 1 žlica pirov griz
  • stevija
  • mljeveni cimet

Sirni nadjev

  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 kom limunova korica
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 1 žlica pirov griz
  • stevija

Priprema

  1. Posebno pomiješaj suhe i posebno mokre sastojke. Sjedini sastojke u jednu smjesu te stavi u kalup premazan uljem.
  2. Peci na 180 stupnjeva dok se ne napravi korica, ali ne smije biti do kraja pečeno! Za nadjev mrkve nareži i skuhaj dok ne omekšaju! Zatim ih izmiksaj u pire.
  3. Posni sir izmiksaj dok ne postane kremast (možeš dodati mlijeka). Sve sastojke zajedno izmiješaj te na kraju dodaj pirov griz!
  4. Priprema sirnog nadjeva: posni sir izmiksaj dok ne postane kremast, pomiješaj sve sastojke i dodaj pirov griz.
  5. Na kraju, na biskvit (koji mora biti još malo sirov) stavi 2 žlice jedne pa na nju 2 žlice druge kreme kako bi dobila zebrasti uzorak! Stavi peći na 180 stupnjeva oko pola sata dok ne otvrdne i krema počne pucati pri rubu!

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.