Cheesecake s podlogom od banana i kremom od kikirikija

Stockfood
Kombinacija banane i maslaca od kikirikija više ne pripada samo u brzinski smoothie ili muffine. Pripremite sjajan kolač koji će vas oduševiti jednostavnošću, a vaše najmilije savršenim spojem okusa
Vidi originalni članak

Biskvit od banane priprema se brzinski, a krema od kikiriki maslaca još je jednostavnija. Pripremite sve sastojke, pomiješajte ih pa smjesu za biskvit ubacite u pećnicu dok će krema od sira i kikirikija pričekati u hladnjaku.

Na kraju ih sastavite, ukrasite dodacima kao što su čokolada, karamela ili svježe voće pa poslužite kao sjajan kolač koji će divnim spojem okusa osvojiti svakog ljubitelja dobrog kolača od sira.
 


Za pripremu biskvita potrebno vam je:

  • 4 jako zrele banane
  • 4 žlice ulja
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat soli

Za kremu vam je potrebno:

  • 350 g krem sira
  • 50 g maslaca
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Banane vilicom pretvorite u pire.
  2. Dodajte ulje, jaje, šećer i vanilin šećer pa dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i cimet pa sve prebacite mokrim sastojcima i pomiješajte.
  4. Prebacite smjesu u kalup za kolače i pecite oko pola sata do 40 minuta.
  5. Dok se biskvit peče, pomiješajte maslac, kikiriki maslac i šećer u prahu. Izmiksajte pa dodajte krem sir.
  6. Sve zajedno povežite i ohladite.
  7. Kada se i biskvit ohladio, premažite ga kremom od sira i ukrasite dodacima po želji.

U slast!

Posjeti Gastro.hr