Jednostavna torta od sira može postati upravo savršena uz vrhunske sastojke, to je jasno. Osim finog, sočnog biskvita, najvažniji faktor bit će, naravno, krema od sira.
Bazna krema od sira priprema se od krem sira, maslaca i šećera u prahu. Najveća tajna leži u omjerima koji, ako su dobro pogođeni, mogu u potpunosti podići čitavu slasticu.
Osnovna priprema kreme od sira sastoji se od miksanja krem sira, dodavanja maslaca, a na kraju i šećera. Takvim načinom pripreme dobiva se pomalo ljepljiva kremasta smjesa. No izmiksate li najprije maslac, a zatim mu dodate krem sir i šećer, vaša krema postat će lagana i nježna.
Šećer svakako prosijte prije dodavanja u kremu kako se ne bi pojavile grudice, najveći neprijatelji svih krema.
Količine prilagodite vlastitim potrebama, no na 200 grama maslaca svakako dodajte 200 g krem sira, a zatim još i 200 do 400 g šećera u prahu, ovisno o vašem ukusu.
Kremi od sira možete dodati i koju žličicu ekstrakta vanilije dok će prstohvat soli sjajno pojačati okuse vaše kreme, a zatim i čitavog deserta.
U slast!