Špajza 07. veljače 2017.

Otkrili smo tajnu savršene kreme od sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krema koja uvijek uspijeva, ne traži kuhanje i idealna je za velik broj slastica. Usavršite je jednostavnim načinom pripreme...

Jednostavna torta od sira može postati upravo savršena uz vrhunske sastojke, to je jasno. Osim finog, sočnog biskvita, najvažniji faktor bit će, naravno, krema od sira.

Bazna krema od sira priprema se od krem sira, maslaca i šećera u prahu. Najveća tajna leži u omjerima koji, ako su dobro pogođeni, mogu u potpunosti podići čitavu slasticu.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Osnovna priprema kreme od sira sastoji se od miksanja krem sira, dodavanja maslaca, a na kraju i šećera. Takvim načinom pripreme dobiva se pomalo ljepljiva kremasta smjesa. No izmiksate li najprije maslac, a zatim mu dodate krem sir i šećer, vaša krema postat će lagana i nježna.

Šećer svakako prosijte prije dodavanja u kremu kako se ne bi pojavile grudice, najveći neprijatelji svih krema.

Količine prilagodite vlastitim potrebama, no na 200 grama maslaca svakako dodajte 200 g krem sira, a zatim još i 200 do 400 g šećera u prahu, ovisno o vašem ukusu.

Kremi od sira možete dodati i koju žličicu ekstrakta vanilije dok će prstohvat soli sjajno pojačati okuse vaše kreme, a zatim i čitavog deserta. 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.