gastro postao
Torta od sira nikad nije mirisala ljepše.
Neka vas osvoji zamamni miris vanilije i cimeta dok pirjate jabuke, a zatim sve zajedno upakirajte u finu kremu od sira. Posebno je važno dobro ohladiti kolač kako bi zadržao svoj oblik, a ipak ostao kremast. Na kraju ga možete začiniti karamelom i orašastim plodovima poput oraha ili lješnjaka.
Potrebno vam je:
- 150 g keksa
- 6 žlica maslaca
- 3 jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 300 g krem sira
- 4 žlice šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Jabuke naribajte ili narežite na sitne kockice.
- Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte jabuke, cimet i vanilin šećer pa kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
- Za to vrijeme u blender ubacite kekse, usitnite ih i dodajte maslac kako bi dobili smjesu koju možete prstima utisnuti u kalup.
- Šećer i krem sir izmiksajte pa dodajte jabuke i dobro pomiješajte.
- Spremite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme istucite slatko vrhnje kojim ćete premazati vrh kolača prije posluživanja.
Dobar tek!