Čokoladice s karamelom

Čokoladne pločice jednostavno je pripremiti, a uz nadjev su još ukusnije
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Nadjev

  • 400 g mlijeko, kondenzirano
  • 2 žlica med, vrcani
  • 60 g maslac, slani

Glazura

  • 60 g maslac, slani
  • 125 g čokolada za kuhanje

Ostalo

  • 1 šalica glatko brašno
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 šalica kokosovo brašno
  • 125 g maslac, slani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. obložite lim papirom za pečenje. Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, prosijte brašno pa mu dodajte šećer, kokos i maslac. sastojke dobro promiješajte te smjesu ravnomjerno dodajte u lim i pritisnite prstima. Pecite od 15 do 20 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  2. Za nadjev dodajte sve sastojke u tavu i miješajte na srednje jakoj vatri osam minuta pa prelijte preko ohlađene baze. Pecite 12 minuta, a potom potpuno ohladite u hladnjaku od tri do četiri sata.
  3. Dodajte usitnjenu čokoladu i maslac u zdjelu za kuhanje te miješajte na laganoj vatri dok se sve ne rastopi. Prelijte preko karamela pa stavite u hladnjak da se stvrdne. Izrežite na kvadrate i poslužite.
Posjeti Gastro.hr