gastro postao
Čokoladne pločice jednostavno je pripremiti, a uz nadjev su još ukusnije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Nadjev
- 400 g mlijeko, kondenzirano
- 2 žlica med, vrcani
- 60 g maslac, slani
Glazura
- 60 g maslac, slani
- 125 g čokolada za kuhanje
Ostalo
- 1 šalica glatko brašno
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 šalica kokosovo brašno
- 125 g maslac, slani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. obložite lim papirom za pečenje. Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, prosijte brašno pa mu dodajte šećer, kokos i maslac. sastojke dobro promiješajte te smjesu ravnomjerno dodajte u lim i pritisnite prstima. Pecite od 15 do 20 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
- Za nadjev dodajte sve sastojke u tavu i miješajte na srednje jakoj vatri osam minuta pa prelijte preko ohlađene baze. Pecite 12 minuta, a potom potpuno ohladite u hladnjaku od tri do četiri sata.
- Dodajte usitnjenu čokoladu i maslac u zdjelu za kuhanje te miješajte na laganoj vatri dok se sve ne rastopi. Prelijte preko karamela pa stavite u hladnjak da se stvrdne. Izrežite na kvadrate i poslužite.