Čokoladna drvca

Čokoladni borići uljepšat će Božićno jutro vašim najmlađima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 647

Kolačići

  • 125 g med, vrcani
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 50 g maslac, neslani
  • 75 g čokolada za kuhanje
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica prašak za pecivo
  • 1 g klinčići
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Preljev

  • 25 g čokolada za kuhanje
  • 50 g orah, suhi

Priprema

  1. U loncu uz polako miješanje polako otopite med, šećer, vanilin šećer, maslac ili margarin, ulijte u posudu za miješanje i ostavite da se ohladi. Dodajte brašno koje ste promiješali s praško za pecivo i mljevenim klinčićem. Miješajte električnom miješalicom na najnižoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu. Tijesto pokrijte folijom i ostavite 30 min da se hladi.
  2. Radnu površinu pospite brašnom te razvaljajte tijesto na debljinu 0,5 cm. Kalupom u obliku jelke(visine oko 6 cm) izrežite kekse.
  3. Rasporedite ih na lim za kolače koji ste prethodno prekrili masnim papirom i premažite mlijekom. Stavite u srednji dio zagrijane pećnice i pecite oko 8 minuta na 180 stupnjeva C.
  4. Ispečena drvca na masnom papiru povucite na rešetku i pustite da se ohlade.
  5. Preljev: čokoladu grubo natrgajte i otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Tanko premažite drvca i pospite ih sjeckanim orasima.
Posjeti Gastro.hr