gastro postao
Čokoladni borići uljepšat će Božićno jutro vašim najmlađima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 647
Kolačići
- 125 g med, vrcani
- 50 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 50 g maslac, neslani
- 75 g čokolada za kuhanje
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica prašak za pecivo
- 1 g klinčići
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
Preljev
- 25 g čokolada za kuhanje
- 50 g orah, suhi
Priprema
- U loncu uz polako miješanje polako otopite med, šećer, vanilin šećer, maslac ili margarin, ulijte u posudu za miješanje i ostavite da se ohladi. Dodajte brašno koje ste promiješali s praško za pecivo i mljevenim klinčićem. Miješajte električnom miješalicom na najnižoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu. Tijesto pokrijte folijom i ostavite 30 min da se hladi.
- Radnu površinu pospite brašnom te razvaljajte tijesto na debljinu 0,5 cm. Kalupom u obliku jelke(visine oko 6 cm) izrežite kekse.
- Rasporedite ih na lim za kolače koji ste prethodno prekrili masnim papirom i premažite mlijekom. Stavite u srednji dio zagrijane pećnice i pecite oko 8 minuta na 180 stupnjeva C.
- Ispečena drvca na masnom papiru povucite na rešetku i pustite da se ohlade.
- Preljev: čokoladu grubo natrgajte i otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Tanko premažite drvca i pospite ih sjeckanim orasima.