Čokoladna krostata - klasik za prste polizati

Thinkstock Čokoladna krostata savršen je desert koji ne zahtijeva puno posla
Čokoladu i bademe na najfiniji način spoji u prefinu talijansku pitu...
Vidi originalni članak

Pripremi prhko tijesto, dodaj nadjev od čokolade i badema pa sve zajedno ubaci u pećnicu. Dok čekaš da se tijesto ispeče, istuci slatko vrhnje koje će poslužiti kao sjajan kontrast čokoladnom punjenju pite. 

Pitu na kraju možeš posipati sitno sjeckanim bademima, lješnjacima ili orasima.

 

Čokoladna krostata

Tijesto:

  • 400 g bijelog brašna
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca

Nadjev:

  • 200 g čokolade sa 70% kakaa
  • Pola šalice šalica mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g badema

 

ovo je sve Tart od čokolade i slanog karamela za koji ne trebaš paliti pećnicu

 

Priprema:

  1. Stavi brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu.
  2. U nju ulij istučena jaja pa dodaj šećer i lagano sve promiješaj.
  3. Dodaj hladni maslac nasjeckan na kockice.
  4. Mijesi od tri do pet minuta. Radi brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo.
  5. Zamotaj ga u foliju i ostavi u hladnjaku 30 min.
  6. Na pobrašnjenu površinu izvadi tijesto pa ga prereži napola.
  7. Polovicu razvaljaj i stavi u namašćen lim za pečenje.
  8. Na pari otopi čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima.
  9. Malo ohladi pa ulij u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodi vilicom na nekoliko mjesta.
  10. Razvaljaj ostatak tijesta, nareži na trakice i preklopi preko nadjeva.
  11. Peci na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladi i potom posluži.

 

počastite se... San snova: Tart s karamelom i kikirikijem

Posjeti Gastro.hr