Recepti 15. lipnja 2019.

San snova: Tart s karamelom i kikirikijem

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se bogatim, neobičnim tartom s kikirikijem i karamelom, koji savršeno pristaje uz žlicu milerama.

Iznenadit će vas spoj okusa, tekstura, ali i nevjerojatna fotogeničnost ovog tarta s kikirikijem i karamelom. Proces pripreme traje otprilike sat vremena, a polovicu će posla odraditi vaša pećnica. 

Čuvajte tart na sobnoj temperaturi jer će se u hladnjaku previše stvrdnuti pa biste mogli imati probleme s rezanjem i konzumiranjem.

 

Možda vas zanima... Mirisna i neodoljiva pita od lješnjaka Recepti

 

Sastojci za prhko tijesto:

  • 150 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 40 g šećera u prahu
  • 120 g ohlađenog maslaca
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

 

Sastojci za nadjev:

  • 50 g maslaca
  • 125 g smeđeg šećera
  • 110 g meda
  • ½ žlice jabučnog octa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 250 g slanog kikirikija
  • Cvijet soli

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Priprema:

  1. Umijesite tijesto, omotajte ga plastičnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa obložite namašćeni kalup za tart. Izbodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta.
  3. Pecite tijesto 15-ak minuta pa stavite sa strane kako bi se ohladilo.
  4. U dubljoj posudi otopite maslac i miješajte dok ne poprimi laganu smeđu boju. Dodajte šećer i med i kuhajte minutu, stalno miješajući.
  5. Maknite s vatre i pričekajte da se ohladi pa umiješajte jabučni ocat, vaniliju, jaja i kikiriki. Dobro promiješajte pa izlijte u kalup s tijestom.
  6. Pospite s malo soli i pecite 23-28 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Pita od limuna osvaja okusom i mirisom Kolumne

 

Ohladite prije rezanja i poslužite s vrhnjem.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.