Ovo je jedna od najboljih pita koje sam ikada probala, prhka, topi se u ustima, a tako limunasta. Već sam pri prvom rezanju pojela sve okrajke, što se meni rijetko dogodi.
Da vam barem mogu miris i okus prenijeti preko ovih fotografija... Nažalost ne mogu, ali nadam se da vas mogu zainteresirati dovoljno da je i sami isprobate.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.
Tijesto:
- 150 g maslaca
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1 limun - korica
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 6 žlica mlijeka
Krema od limuna :
- 1/2 l vode
- Sok jednog limuna
- Tanko narezana korica jednog limuna
- 2 žumanjka
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g gustina
- 50 g maslaca
Priprema:
- Umijesite prhko tijesto, omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
- Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte gustin i 1 dl vode.
- U preostala 4 dl vode ubacite tanko narezanu koricu limuna i sok i kuhajte na laganoj vatri do vrenja.
- Izvadite koricu, a vodu postepeno ulijte u smjesu od žumanjaka i miješajte. Vratite na vatri i kuhajte dok gustoćom ne počne podsjećati na puding.
- Maknite s vatre i umiješajte maslac, a potom pokrijte folijom.
- Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte ih na pravokutnike veličine pleha u kojem ćete pitu peći. Jedan dio stavite na dno namašćenog kalupa, prelijte kremom i pokrijte drugom polovicom.
- lagano izbodite vilicom i pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.