Danas doručkujemo čokoladni kruh!

Aneta Voborilova/Unsplash Čokoladni kruh
Umjesto kruha od banane, danas je na meniju - čokoladni kruh. Vjeruj, svima će se svidjeti!
Vidi originalni članak

Kakav doručak više voliš? Sladak ili slan? nama je nekako draži slan doručak, ali ponekad se i na kraju tog obroka volimo zasladiti.

A što je najbolje za zasladiti se? Naravno - čokolada! A može i neki čokoladni kolač, ili ovaj slasni čokoladni kruh. Vjeruj nam, nećeš pogriješiti ako ga pripremiš svojim ukućanima.

 

Banana bread Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put!

 

Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije u zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. 

Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati u njemu i sljedeća 2-3 dana. Naravno, ako ti potraje toliko dugo, u što sumnjamo...

 

Čokoladni kruh

Sastojci:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 ml mlijeka
  • 160 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade

 

fino i mirisno Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.
  3. U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. 
  4. Sjedini obje smjese pa promiješaj špatulom ili drvenom kuhačom. 
  5. Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.
  6. Prelij smjesu u kalup i peci 55 do 60 minuta, sve dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista.
  7. Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadiš iz kalupa te puti da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

 

ispeci kod kuće! Recept za kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspijeva

 

 

 

Posjeti Gastro.hr