Recepti 21. veljače 2021.

Čokoladni kruh savršen je odabir za nedjeljni brunch

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u sočnom biskvitu s komadićima čokolade i velikoj šalici mirisne kave...

Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. 

Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati i sljedeća dva do tri dana. 

 

Možda vas zanima... Domaći kruh gotov u pola sata - itekako je moguće! Recepti

 

Sastojci:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 ml mlijeka
  • 160 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.
  3. U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. 
  4. Sjedini obje smjese pa promiješajte špatulom ili drvenom kuhačom. 
  5. Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.
  6. Prelij smjesu u kalup i pecite 55 do 60 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
  7. Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadi iz kalupa te da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

 

Možda vas zanima... Kruh od banane i čokolade kojem ćeš teško reći NE Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.