Recepti 17. svibnja 2020.

Čokoladni kruh – idealan nedjeljni doručak

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u sočnom biskvitu s komadićima čokolade i velikoj šalici mirisne kave...

Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. 

Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati i sljedeća dva do tri dana. 

 

Možda vas zanima... Domaći kruh gotov u pola sata - itekako je moguće! Recepti

 

Sastojci:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 60 ml mlijeka
  • 160 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.
  3. U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. 
  4. Sjedini obje smjese pa promiješajte špatulom ili drvenom kuhačom. 
  5. Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.
  6. Prelij smjesu u kalup i pecite 55-65 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
  7. Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadite iz kalupa te da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

 

Možda vas zanima... Kruh od banane i čokolade kojem ćeš teško reći NE Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.