Recepti 06. svibnja 2024.

Danas doručkujemo čokoladni kruh!

Doručak
15 MIN
60 MIN
12
SREDNJE
čokoladni kruh
Čokoladni kruh
foto: Aneta Voborilova/Unsplash
Umjesto kruha od banane, danas je na meniju - čokoladni kruh. Vjeruj, svima će se svidjeti!

Kakav doručak više voliš? Sladak ili slan? nama je nekako draži slan doručak, ali ponekad se i na kraju tog obroka volimo zasladiti.

A što je najbolje za zasladiti se? Naravno - čokolada! A može i neki čokoladni kolač, ili ovaj slasni čokoladni kruh. Vjeruj nam, nećeš pogriješiti ako ga pripremiš svojim ukućanima.

kruh Možda vas zanima... Recept za kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspijeva Recepti

Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije u zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan. 

Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati u njemu i sljedeća 2-3 dana. Naravno, ako ti potraje toliko dugo, u što sumnjamo...

 | Author: Maryam Sicard/Unsplash Čokolada? Može! U svim oblicima! foto: Maryam Sicard/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Čokoladni kruh
15 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 110 g
  • Šećer 100 g
  • Smeđi šećer 50 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 2 kom
  • Kiselo vrhnje 120 g
  • Mlijeko 60 ml
  • Brašno 160 g
  • Kakao prah 50 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Soda bikarbona 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Čokolada za kuhanje 100 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.


  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.


  3. U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. 


  4. Sjedini obje smjese pa promiješaj špatulom ili drvenom kuhačom. 


  5. Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.


  6. Prelij smjesu u kalup i peci 55 do 60 minuta, sve dok čačkalica zabodena u sredinu kruha ne izađe čista.


  7. Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadiš iz kalupa te puti da se ohladi u potpunosti prije rezanja.


Isprobaj i ove recepte za slatki kruh...

kruh Možda vas zanima... Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica Recepti Banana bread Možda vas zanima... Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put! Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:52 24. Siječanj 2023.

    Neobicno😁