gastro postao
Uživaj u sočnom biskvitu s komadićima čokolade i velikoj šalici mirisne kave...
Čokoladni kruh doručak je kojim bi se povremeno trebala počastiti. Definitivno nije zdravoj kategoriji sa zobenim pahuljicama, avokadom i smoothiejima, ali će ti ekspresno popraviti dan.
Ako kruh pripremiš odmah, dobro ga ohladiš, omotaš ono što se nije pojelo plastičnom folijom te ga staviš u hladnjak - moći ćeš uživati i sljedeća dva do tri dana.
Sastojci:
- 110 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja
- 120 g kiselog vrhnja
- 60 ml mlijeka
- 160 g brašna
- 50 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode
- ½ žličice soli
- 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj maslac sa šećerom i ekstraktom vanilije u glatku smjesu. Dodaj jaja, vrhnje i mlijeko pa još kratko miksaj.
- U drugoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol.
- Sjedini obje smjese pa promiješajte špatulom ili drvenom kuhačom.
- Na kraju dodaj i komadiće čokolade pa pažljivo promiješaj.
- Prelij smjesu u kalup i pecite 55 do 60 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
- Pričekaj da se malo ohladi prije no što kruh izvadi iz kalupa te da se ohladi u potpunosti prije rezanja.
Dobar tek!