Crna tapenada
Veljko Barbieri otkriva kako pripremiti jednostavan i slasan namaz
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 974
Potrebno vam je
- 1000 g masline, crne
- 20 kom inćun
- 6 žlica kapari
- 1 čaša ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite od koštica crne masline i narežite ih.
- Dodajte komadiće fileta od slanih inćuna, kao četvrtinu ukupne količine tapenade i četvrtinu sjeckanih kapara.
- Gnječite tapenadu dolijevajući malo maslinova ulja, dok ne dobijete krupniju smjesu.
Veljko Barbieri otkriva kako pripremiti jednostavan i slasan namaz
Izvor 'Kuharski kanconijer - gurmanska sjećanja Mediterana'; Veljko Barbieri
#maslina
#tapenada
#crne masline
#namaz
#predjelo
#ručak
#večera
#jesen
#finger food
#ljeto
#proljeće
#Hrvatska
#zima
#hladna priprema
#Mediteranske zemlje
#glavno jelo