Crna tapenada

Veljko Barbieri otkriva kako pripremiti jednostavan i slasan namaz
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 974

Potrebno vam je

  • 1000 g masline, crne
  • 20 kom inćun
  • 6 žlica kapari
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite od koštica crne masline i narežite ih.
  2. Dodajte komadiće fileta od slanih inćuna, kao četvrtinu ukupne količine tapenade i četvrtinu sjeckanih kapara.
  3. Gnječite tapenadu dolijevajući malo maslinova ulja, dok ne dobijete krupniju smjesu.

Veljko Barbieri otkriva kako pripremiti jednostavan i slasan namaz

Izvor 'Kuharski kanconijer - gurmanska sjećanja Mediterana'; Veljko Barbieri

Posjeti Gastro.hr