Crveni njoki s artičokama i sirom

Njoki u malo drugačijoj kombinaciji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Njoki

  • 350 g krumpir, zreli
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje

Potrebno vam je

  • 5 kom artičoka (listovi i srce)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 4 žlica kozji sir
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • limunov sok

Priprema

  1. Od krumpira i izmiksane repe napravite smjesu, dodajte jaje i brašno pa zamijesite tijesto. Napravite njoke.
  2. Narežite artičoke te stavite u posudu s vodom i limunovim sokom. Na ulju propržite češnjak i artičoke te dodajte vino, sol i papar.
  3. Skuhane njoke dodajte u posudu s artičokama i izmiješajte. Dodajte sir, vlasac i polijte uljem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr