Recepti 03. listopada 2014.

Crveni njoki s artičokama i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Njoki u malo drugačijoj kombinaciji

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Njoki

  • 350 g krumpir, zreli
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje

Potrebno vam je

  • 5 kom artičoka (listovi i srce)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 4 žlica kozji sir
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • limunov sok

Priprema

  1. Od krumpira i izmiksane repe napravite smjesu, dodajte jaje i brašno pa zamijesite tijesto. Napravite njoke.
  2. Narežite artičoke te stavite u posudu s vodom i limunovim sokom. Na ulju propržite češnjak i artičoke te dodajte vino, sol i papar.
  3. Skuhane njoke dodajte u posudu s artičokama i izmiješajte. Dodajte sir, vlasac i polijte uljem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.