gastro postao
Njoki u malo drugačijoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Njoki
- 350 g krumpir, zreli
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
Potrebno vam je
- 5 kom artičoka (listovi i srce)
- 2 režanj češnjak
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 4 žlica kozji sir
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- limunov sok
Priprema
- Od krumpira i izmiksane repe napravite smjesu, dodajte jaje i brašno pa zamijesite tijesto. Napravite njoke.
- Narežite artičoke te stavite u posudu s vodom i limunovim sokom. Na ulju propržite češnjak i artičoke te dodajte vino, sol i papar.
- Skuhane njoke dodajte u posudu s artičokama i izmiješajte. Dodajte sir, vlasac i polijte uljem.
Izvor Skuhatćute