Crveni pesto s kukuruzom

Thinkstock
Odličan recept za tjesteninu s kukuruzom, bademima i rajčicom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 839

Potrebno vam je

  • 450 g tjestenina s jajima
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 15 kom list bosiljka
  • 1 žlica celer, list
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica kukuruz iz konzerve
  • parmezan

Priprema

  1. Zagrijte veću količinu posoljene vode do vrenja pa kuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Kada je kuhana, uronite je u ledenu vodu te ocijedite.
  2. Ponovno zagrijte lonac vode do vrenja, ubacite rajčice na 1 min, dok popuca koža. Zatim ih premjestite u zdjelu sa hladnom vodom. Kada se ohlade, ogulite kožu i izvadite sjemenke.
  3. U blenderu pomiješajte rajčice, bosiljak, lišće celera i peršina, sol, češnjak, bademe, papar i maslinovo ulje pa usitnite do glatkog umaka.
  4. Kukuruz isperite pod mlazom vode, ocijedite i ubacite u zdjelu pa pomiješajte sa tjesteninom i umakom.
  5. Pospite nasjeckanim peršinom i svježe naribanim parmezanom i servirajte.
Posjeti Gastro.hr