gastro postao
Odličan recept za tjesteninu s kukuruzom, bademima i rajčicom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 839
Potrebno vam je
- 450 g tjestenina s jajima
- 4 kom rajčica, crvena
- 15 kom list bosiljka
- 1 žlica celer, list
- 1 žlica peršin, list
- 1 režanj češnjak
- sol
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
- 6 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica kukuruz iz konzerve
- parmezan
Priprema
- Zagrijte veću količinu posoljene vode do vrenja pa kuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Kada je kuhana, uronite je u ledenu vodu te ocijedite.
- Ponovno zagrijte lonac vode do vrenja, ubacite rajčice na 1 min, dok popuca koža. Zatim ih premjestite u zdjelu sa hladnom vodom. Kada se ohlade, ogulite kožu i izvadite sjemenke.
- U blenderu pomiješajte rajčice, bosiljak, lišće celera i peršina, sol, češnjak, bademe, papar i maslinovo ulje pa usitnite do glatkog umaka.
- Kukuruz isperite pod mlazom vode, ocijedite i ubacite u zdjelu pa pomiješajte sa tjesteninom i umakom.
- Pospite nasjeckanim peršinom i svježe naribanim parmezanom i servirajte.