Curd od klementine i limuna Jamieja Olivera

Thinkstock
Staklenka curda od klementine i limuna može ti poslužiti kao lagani doručak, ali i izvanredan nadjev za neku tortu ili tart.
Vidi originalni članak

Pravilno zatvorena i uskladištena, staklenka curda može stajati otprilike dva do tri tjedna. Smjesa je dovoljna za čak pet staklenki od 200 ml, pa dio možeš pokloniti za nadolazeće blagdane.

Curd možeš koristiti kao namaz, ali i u pripremi brojnih slastica. 

 

17. dan Foodmassa Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati

 

Sastojci:

  • 6 klementina
  • 2 limuna
  • 300 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 4 jaja + 3 žumanjka

Priprema:

  1. Naribaj koricu klementina i iscijedi sok, a zatim to ponovi i s limunom. Sav sok i koricu pomiješaj sa šećerom.
  2. Smjesi dodaj maslac i zagrij na slaboj vatri kako bi se otopio. 
  3. Zatim na pari kuhaj smjesu citrusa i maslaca i postepeno dodaj umućena jaja. Miješaj sve dok se smjesa ne sjedini.
  4. Ostavi da se kuha na pari sat vremena, sve dok se ne počne zgušnjavati. Nemoj mijenjati temperaturu i pripazi da ne bude prevelika.
  5. Curd ulij u sterilizirane staklenke, dobro zatvori i pričekaj da se ohladi prije no što ga staviš u hladnjak.

Uživaj!

 

Posjeti Gastro.hr