Kolumne 17. prosinca 2017.

Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Na 17. dan Foodmassa donosim vam recept za najsočniji kuglof od limuna koji ćete ikada trebati!

Moram priznati da dok nisam smislila ovaj recept, nisam bila ljubitelj kuglofa. Svaki koji sam jela bio je suh i presladak i više se činio kao slatki kruh nego kao kolač. Sočnost ovom receptu daje kokosovo ulje, a limun ga čini svježim i prozračnim. Ovo je kuglof koji će odgovarati nakon svakog obilnog blagdanskog ručka, večere, međuobroka...

 

Možda vas zanima... Čupavci - kokos i čokolada kao dobitna kombinacija Kolumne Možda vas zanima... Bečki keksi - neka odbrojavanje počne Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Božićni muffini - sočni, slasni i veseli Kolumne


 

 

Potrebno vam je:

  • 2,5 šalice brašna
  • 1 Dr.Oetker prašak za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 4 jaja
  • 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 2 žlice naribane limunove korice
  • 2 žlice limunovog soka
  • 300 ml mlijeka
  • 10 žlica kokosovog ulja (u krutom stanju)

Dodaci:

  • 1 žlica Dr.Oetker kandirane limunove korice
  • 1 žlica Dr.Oetker kapljica od čokolade


Preljev po želji, ja sam koristila ganache od bijele čokolade:

  • 100 g bijele čokolade
  • 100ml vrhnja  za kuhanje

Priprema:

  1. Prvo na laganoj vatri otopite kokosovo ulje u mlijeku ali nemojte pustiti da prokuha.
  2. Ostavite da se prohladi.
  3. U posebnoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  4. U drugoj posudi pjenasto mikserom izmutite jaja i šećer.
  5. Postepeno dodajte brašno i umiješajte u laganu smjesu.
  6. Dodajte limunov sok i koricu, Dr.Oetker vanilija ekstrakt te otopljeno ulje u mlijeku.
  7. Na kraju dodajte kandiranu limunovu koricu i čokoladne kapi.
  8. Pecite na 180 stupnjeva 25-35 minuta ovisno o visini vašeg kalupa. Najbolje bi bilo da već nakon 25 minuta provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Ubodite čačkalicu što bliže sredini biskvita, ako vam izađe s par mrvica, kuglof je gotov.
  9. Dok se peče kuglof, možete pripremiti ganache od bijele čokolade. Zagrijte vrhnje za kuhanje i dodajte bijelu čokoladu i miješajte na laganoj vatri dok se ne sjedini. Bijela čokolada je puno slađa od tamne pa zato koristim vrhnje za kuhanje, kako ganache u konačnici ne bi bio presladak.
  10. Kada je kolač pečen i ohlađen, prelijte ga prohlađenim ganacheom.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.