Kolumne 14. prosinca 2017.

Čupavci - kokos i čokolada kao dobitna kombinacija

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Kokos i čokolada su dobitna kombinacija, a kada u priču ubacimo biskvit – nema im ravnih. Na 14. dan Foodmassa donosim vam recept za čupavce!

Čupavce volite ili ne. Mislim da se čupavci u suštini razlikuju samo u umaku u koji ga umačete, koji mu  u principu daje sočnost.
 

Možda vas zanima... Božićni muffini - sočni, slasni i veseli Kolumne Možda vas zanima... Bečki keksi - neka odbrojavanje počne Kolumne
 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 


Potrebno vam je:

  • 3 jaja 
  • 13 žlica ulja 
  • 16 žlica brašna 
  • 10 žlica šećera
  • 1 prašak za pecivo

Za umak:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g margarina
  • Kokos brašno

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke.
  2. Žumanjke izradite sa šećerom i dodajte ulje.
  3. U posebnoj posudi promiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte postepeno žumanjcima konstantno miješajući.
  4. U posebnoj posudi izradite bjelanjke i umiješajte mješavini žumanjaka i brašna.
  5. Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
  6. Kada se biskvit ohladio izrežite ga u željen oblik čupavca.
  7. Otopite čokoladu za kuhanje i margarin u mlijeku.
  8. Svaki čupavac dobro potopite u umak i uvaljajte u kokosovo brašno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.