Čupavce volite ili ne. Mislim da se čupavci u suštini razlikuju samo u umaku u koji ga umačete, koji mu u principu daje sočnost.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 13 žlica ulja
- 16 žlica brašna
- 10 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
Za umak:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 100 g margarina
- Kokos brašno
Priprema:
- Odvojite žumanjke i bjelanjke.
- Žumanjke izradite sa šećerom i dodajte ulje.
- U posebnoj posudi promiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte postepeno žumanjcima konstantno miješajući.
- U posebnoj posudi izradite bjelanjke i umiješajte mješavini žumanjaka i brašna.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
- Kada se biskvit ohladio izrežite ga u željen oblik čupavca.
- Otopite čokoladu za kuhanje i margarin u mlijeku.
- Svaki čupavac dobro potopite u umak i uvaljajte u kokosovo brašno.
Dobar tek!