Da ne bude dosadna: Piletina u medu i senfu

Getty Images
Egzotična marinada sa senfom i medom dovodi zanimljivu mješavinu istočnjačkih okusa.
Vidi originalni članak

Nema sumnje, ovako pripremljena piletina osvojit će i najistančanija nepca. Iako je za pripremu ovakvog jela potrebno izdvojiti "mrvicu" više vremena, svaki se trud na koncu isplati. Sklad okusa i odličan omjer začina obol su ovoj kulinarskoj priči.

 

Gotovo u 20 minuta Teriyaki piletina - najbrži i najfiniji put do Japana

 

Jeftino i jednostavno za pripremu, a tvoja djeca će ovaj ručak obožavati!

Potrebno vam je:

  • 6 komada pilećih prsa, bez kože
  • 120 g meda
  • 120 g senfa
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica sušene paprike
  • ½ žličice svježe nasjeckanog peršina
  • sol i papar po želji

 

za prste polizati Piletina u umaku od gljiva i vina ručak je za čistu peticu

 

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posoliti i popapriti meso, te posudu za pečenje lagano premazati uljem.
  3. U maloj posudi pomiješati med, senf, bosiljak, papriku i peršin. Pola preljeva namazati preko piletine.
  4. Peći 30 minuta.
  5. Premazati s ostatkom preljeva piletinu i peći dodatnih 10-ak minuta.
Posjeti Gastro.hr