Dan započnite pizzom s rikolom i jajima

Thinkstock
Isprobajte novi recet za sočnu pizzu s rikulom, jajima i skutom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2594

Tijesto

  • 300 g skuta
  • sol
  • 6 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 12 žlica ulje suncokretovo
  • 650 g pšenično brašno, bijelo
  • 18 g prašak za pecivo
  • 2 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 g ribani sir
  • 800 g pelati
  • 1 žličica sušeni timijan
  • papar
  • češnjak u prahu
  • 60 g rukola
  • 60 g grašak zeleni, u zrnu

Priprema

  1. Umutite glatko skutu s mlijekom, soli, uljem i jajima. Dodajte pola količine brašna u koje ste pomiješali prašak za pecivo i sve dobro promiješajte.
  2. Dodajte drugu polovicu brašna te umijesite glatko tijesto.
  3. Razvaljajte tijesto i položite ga na četiri nauljena kalupa za pizze.
  4. Rajčice pirjajte na maslinovu ulju dok se na pola ne ukuhaju. Začinite ih češnjakom u prahu, solju, paprom i timijanom. Naribajte sir.
  5. Zagrijte pećnicu.
  6. Rasporedite po tijestu umak od rajčica i pospite sirom. 
  7. Pecite 10 minuta. Izlijte na nju jaje. Pecite do kraja dok se jaje u sredini ne stisne.
  8. Izvadite, pospite s malo rikole i kuhanog graška.
Posjeti Gastro.hr