gastro postao
Isprobajte novi recet za sočnu pizzu s rikulom, jajima i skutom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2594
Tijesto
- 300 g skuta
- sol
- 6 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 12 žlica ulje suncokretovo
- 650 g pšenično brašno, bijelo
- 18 g prašak za pecivo
- 2 kom jaje kokošje
Nadjev
- 4 kom jaje kokošje
- 200 g ribani sir
- 800 g pelati
- 1 žličica sušeni timijan
- papar
- češnjak u prahu
- 60 g rukola
- 60 g grašak zeleni, u zrnu
Priprema
- Umutite glatko skutu s mlijekom, soli, uljem i jajima. Dodajte pola količine brašna u koje ste pomiješali prašak za pecivo i sve dobro promiješajte.
- Dodajte drugu polovicu brašna te umijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte tijesto i položite ga na četiri nauljena kalupa za pizze.
- Rajčice pirjajte na maslinovu ulju dok se na pola ne ukuhaju. Začinite ih češnjakom u prahu, solju, paprom i timijanom. Naribajte sir.
- Zagrijte pećnicu.
- Rasporedite po tijestu umak od rajčica i pospite sirom.
- Pecite 10 minuta. Izlijte na nju jaje. Pecite do kraja dok se jaje u sredini ne stisne.
- Izvadite, pospite s malo rikole i kuhanog graška.