Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati!

SHUTTERSTOCK Lazanje s tikvicama
Zamijeni tjesteninu za pripremu lazanja tanko narezanim tikvicama...
Vidi originalni članak

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti.

 

Najbolji zalogajčići Rolice od tikvica i sira kao snack ili prilog

 

Lazanje s tikvicama

Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 i 1/2 žličice soli
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1/2 luka
  • 3 češnja češnjaka 
  • 700 g pasirane rajčice
  • 2 žlice svježeg bosiljka 
  • sol, papar
  • 600 g tikvica narezanih na tanke trake
  • 400 g ricotte
  • 25 g parmezana
  • 1 veliko jaje
  • 450 g mozzarelle

Postupak:

  1. U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane.
  2. U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30 do 40 minuta.
  3. U međuvremenu, tikvice narežite na tanke kriške, lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon deset minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice.
  4. Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.
  5. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  6. U srednje velikoj zdjeli dobro promiješaj ricottu, parmezan i jaje.
  7. Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa. Prekrij folijom i peci 30 minuta.
  8. Makni foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim na lazanje dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.
  9. Pričekaj 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži.

 

slavonka Slasne lazanje od palente sa salatom od cikle tips & tricks 3 provjerena trika za savršene lazanje hrskavi zalogaji Muffini od tikvica i sira za cijelu obitelj

 

Posjeti Gastro.hr