Recepti 26. lipnja 2020.

Danas za ručak pripremamo lazanje s tikvicama

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijeni tjesteninu za pripremu lazanja s tanko narezanim tikvicama...

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ljetni ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

 

Možda vas zanima... Rolice od tikvica i sira kao snack ili prilog Recepti

 

Ovaj novi način pripreme odličnog klasika sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ponovno ćeš mu se vratiti.  | Author: Shutterstock Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 1/2 žličice soli
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1/2 luka
  • 3 češnja češnjaka 
  • 700 g pasirane rajčice
  • 2 žlice svježeg bosiljka 
  • sol, papar
  • 600 g tikvica narezanih na tanke trake
  • 400 g ricotte
  • 25 g parmezana
  • 1 veliko jaje
  • 450 g mozzarelle

Priprema:

  1. U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane.
  2. U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30 do 40 minuta.
  3. U međuvremenu, tikvice narežite na tanke kriške, lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice ima puno vode pa nakon deset minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice.
  4. Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.
  5. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  6. U srednje velikoj zdjeli dobro promiješaj ricottu, parmezan i jaje.
  7. Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa. Zatim prelij folijom i peci 30 minuta.
  8. Otkrij foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.
  9. Ostavi stajati 5 do 10 minuta da se malo ohladi i zatim posluži.

U slast!

 

Možda vas zanima... Slasne lazanje od palente sa salatom od cikle Kolumne Možda vas zanima... Tri provjerena trika za savršene lazanje Špajza Možda vas zanima... Popečci od tikvica i sira za sve članove obitelji Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.