Zamijeni tjesteninu za lazanje tanko narezanim tikvicama...
Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina!Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!
Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti.
Tikvice
foto: Ralf/Pixabay
Ne gasi ekran dok kuham
Lazanje s tikvicama
35 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mljeveno meso - miješano
450
g
Sol
1,50
žličica
Maslinovo ulje
1
žlica
Luk
0,50
kom
Češnjak
3
režanj
Pasata od rajčice
700
g
Svježi bosiljak
2
žlica
Svježe mljeveni crni papar
Tikvice
600
g
Ricotta
400
g
Parmezan
25
g
Jaje
Mozzarella
450
g
Postupak
U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane.
U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30-40 minuta.
U međuvremenu, tikvice nareži na tanke kriške (najbolje uz pomoć gulilice za povrće), lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon 10 minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice.
Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
U srednje velikoj zdjeli dobro izmiješaj ricottu, parmezan i jaje.
Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa. Prekrij folijom i peci 30 minuta.
Makni foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim na lazanje dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.
Pričekaj 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.