Recepti 28. srpnja 2024.

Moraš isprobati ove odlične lazanje s tikvicama!

Povrće
35 MIN
90 MIN
6
SREDNJE
Lazanje s tikvicama
Lazanje s tikvicama
foto: SHUTTERSTOCK
Zamijeni tjesteninu za lazanje tanko narezanim tikvicama...

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti.

Ljetna salata s tikvicama i burratom | Author: Ralf/Pixabay Tikvice foto: Ralf/Pixabay

Ne gasi ekran dok kuham

Lazanje s tikvicama
35 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mljeveno meso - miješano 450 g
  • Sol 1,50 žličica
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Luk 0,50 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Pasata od rajčice 700 g
  • Svježi bosiljak 2 žlica
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Tikvice 600 g
  • Ricotta 400 g
  • Parmezan 25 g
  • Jaje
  • Mozzarella 450 g
Postupak
  1. U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane.


  2. U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30-40 minuta.


  3. U međuvremenu, tikvice nareži na tanke kriške (najbolje uz pomoć gulilice za povrće), lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon 10 minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice.


  4. Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.


  5. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.


  6. U srednje velikoj zdjeli dobro izmiješaj ricottu, parmezan i jaje.


  7. Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa. Prekrij folijom i peci 30 minuta.


  8. Makni foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim na lazanje dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.


  9. Pričekaj 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži.


Još malo o lazanjama...

Možda vas zanima... Slasne lazanje od palente sa salatom od cikle Kolumne Lazanje Možda vas zanima... 3 provjerena trika za savršene lazanje Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:40 26. Svibanj 2022.

    Lijepa kombinacija