Dim sum s lukom i klicama

Stockfood
Tradicionalno kinesko jelo, idealno je za vegeterijance
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 644

Potrebno vam je

  • 2 kom mladi luk
  • 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom čili papričica
  • 1 režanj češnjak
  • 50 g soja, suha u zrnu
  • 2 žlica ulje sezamovo
  • 80 ml soja umak
  • pšenično brašno, bijelo
  • 25 g đumbir, korijen
  • 200 g pšenični škrob

Priprema

  1. Mladi luk i papriku očistiti, oprati i narezati na kockice. Feferone (čili papričicu) oprati, izvaditi sjemenke i sitno nasjeckati. Češnjak oguliti i također sitno nasjeckati. Sojine klice staviti u cjedilo, isprati pod hladnom vodom, ostaviti da se ocijede i grubo ih nasjeckati.
  2. U woku zagrijati ulje. Dvije minute pirjati sojine klice, mladi luk, kockice paprike, feferon i češnjak. Dodati malo sojinog umaka i ostaviti da se ohladi.
  3. Pšenični škrob staviti na dasku te postupno dodajući kipuću vodu umijesiti elastično tijesto. Od tijesta oblikovati 12 kuglica te od svake izvaljati krug promjera oko 10 cm. U sredinu kruga staviti nadjev, preklopiti i dobro pritisnuti rubove.
  4. U woku 10 minuta kuhati na pari u bambusovoj košarici ili šupljikavoj posudi. Pomiješati usoljeni đumbir i ostatak sojinog umaka pa servirati kao umak.
Posjeti Gastro.hr