gastro postao
Tradicionalno kinesko jelo, idealno je za vegeterijance
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 644
Potrebno vam je
- 2 kom mladi luk
- 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom čili papričica
- 1 režanj češnjak
- 50 g soja, suha u zrnu
- 2 žlica ulje sezamovo
- 80 ml soja umak
- pšenično brašno, bijelo
- 25 g đumbir, korijen
- 200 g pšenični škrob
Priprema
- Mladi luk i papriku očistiti, oprati i narezati na kockice. Feferone (čili papričicu) oprati, izvaditi sjemenke i sitno nasjeckati. Češnjak oguliti i također sitno nasjeckati. Sojine klice staviti u cjedilo, isprati pod hladnom vodom, ostaviti da se ocijede i grubo ih nasjeckati.
- U woku zagrijati ulje. Dvije minute pirjati sojine klice, mladi luk, kockice paprike, feferon i češnjak. Dodati malo sojinog umaka i ostaviti da se ohladi.
- Pšenični škrob staviti na dasku te postupno dodajući kipuću vodu umijesiti elastično tijesto. Od tijesta oblikovati 12 kuglica te od svake izvaljati krug promjera oko 10 cm. U sredinu kruga staviti nadjev, preklopiti i dobro pritisnuti rubove.
- U woku 10 minuta kuhati na pari u bambusovoj košarici ili šupljikavoj posudi. Pomiješati usoljeni đumbir i ostatak sojinog umaka pa servirati kao umak.