Od krem juhe od krumpira dijeli te samo 20 minuta

SHUTTERSTOCK Krem juha od krumpira
Guste, kremaste juhe idealne su za kraj dugog i napornog radnog dana. Još su nam draže kada priprema traje kraće od pola sata
Vidi originalni članak

Krem juha s krumpirom odličan je kasni ručak ili večera, osobito tijekom radnog tjedna. Možeš je servirati kao predjelo, ali zasitna je i puna okusa pa će dobro poslužiti i kao glavno jelo.

 

Sve što ti treba Juha od povrća i piletine grije i uveseljava

 

Ovo je i jedan u nizu recepata za koji ti je potreban temeljac. U kriznim situacijama možeš upotrijebiti kocku, ali domaći temeljac ima daleko bolji okus i benefite za organizam. Stekni naviku pripreme i zamrzavanja kako bi ti uvijek bio pri ruci. 

 

korisna navika Zašto je dobro pri ruci uvijek imati domaći povrtni temeljac

 

Sastojci:

  • 1,3 kg krumpira
  • 1 luk
  • 3 srednje mrkve 
  • 2 celera
  • 800 ml pilećeg temeljca
  • 600 ml mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 40 g brašna
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir operi, oguli i nareži na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckaj.
  2. Luk i mrkvu kratko prodinstaj. Dodaj krumpir i celer, zalij temeljcem i kuhaj 20-ak minuta.
  3. U međuvremenu u tavici otopi maslac, dodaj brašno pa podlij mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, makni s vatre.
  4. Kad krumpiri omekšaju, pomiješaj ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrij i energično miješaj.
  5. Nadjeni naribanim sirom, hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem.

Posluži odmah!

 

odmor za želudac Prežgana juha - ukusan "lijek" naših baka

Posjeti Gastro.hr