Dobar početak dana uz povrtni omlet

Thinkstock
Uz brokulu i cvjetaču nastaje samo jedno lice omleta, koje će oduševiti i male i one starije.
Vidi originalni članak

Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru. Omlet može biti vrlo hranjivi i doručak s bezbroj lica koji možeš prilagoditi svojim željama i gastro ukusima.

 

ukusno jutro Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu

 

Kada ne znaš što jesti za doručak, jaja s brokulom i cvjetačom je ono što ti treba.

Potrebno vam je:

  • 8 jaja
  • 200 g cvjetače
  • 1 dl mlijeka
  • 2 mlada luka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g brokule

 

dobro vam jutro Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom

 

Priprema:

  1. U posoljenoj vodi blanširaj cvjetaču i brokulu narezanu na manje cvjetove.
  2. U posudi izmuti jaja, dodaj mlijeko pa začini sa soli i paprom.
  3. U većoj tavi zagrij maslinovo ulje, na njega izlij jaja, posloži cvjetaču i polovicu mladog luka, poklopi i peci 5-10 minuta na srednjoj vatri. Kada je omlet gotov ukrasi ga mladim lukom i začini svježe mljevenim paprom.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr