Recepti 22. studenoga 2019.

Dobar početak dana uz povrtni omlet

Omlet-s-cvjetačom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz brokulu i cvjetaču nastaje samo jedno lice omleta, koje će oduševiti i male i one starije.

Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru. Omlet može biti vrlo hranjivi i doručak s bezbroj lica koji možeš prilagoditi svojim željama i gastro ukusima.

 

Omlet iz pećnice Možda vas zanima... Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu Recepti

 

Kada ne znaš što jesti za doručak, jaja s brokulom i cvjetačom je ono što ti treba.

Potrebno vam je:

  • 8 jaja
  • 200 g cvjetače
  • 1 dl mlijeka
  • 2 mlada luka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g brokule

 

Možda vas zanima... Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom Recepti

 

Priprema:

  1. U posoljenoj vodi blanširaj cvjetaču i brokulu narezanu na manje cvjetove.
  2. U posudi izmuti jaja, dodaj mlijeko pa začini sa soli i paprom.
  3. U većoj tavi zagrij maslinovo ulje, na njega izlij jaja, posloži cvjetaču i polovicu mladog luka, poklopi i peci 5-10 minuta na srednjoj vatri. Kada je omlet gotov ukrasi ga mladim lukom i začini svježe mljevenim paprom.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.