gastro postao
Uz brokulu i cvjetaču nastaje samo jedno lice omleta, koje će oduševiti i male i one starije.
Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru. Omlet može biti vrlo hranjivi i doručak s bezbroj lica koji možeš prilagoditi svojim željama i gastro ukusima.
Kada ne znaš što jesti za doručak, jaja s brokulom i cvjetačom je ono što ti treba.
Potrebno vam je:
- 8 jaja
- 200 g cvjetače
- 1 dl mlijeka
- 2 mlada luka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlice maslinova ulja
- 100 g brokule
Priprema:
- U posoljenoj vodi blanširaj cvjetaču i brokulu narezanu na manje cvjetove.
- U posudi izmuti jaja, dodaj mlijeko pa začini sa soli i paprom.
- U većoj tavi zagrij maslinovo ulje, na njega izlij jaja, posloži cvjetaču i polovicu mladog luka, poklopi i peci 5-10 minuta na srednjoj vatri. Kada je omlet gotov ukrasi ga mladim lukom i začini svježe mljevenim paprom.
Dobar tek!