Dobar početak tjedna: Brze limun kocke

Stockfood
Započnite novi tjedan kiselkastim hrskavim kockama. Napravite klasičnu limunadu ili neki drugi osvježavajući napitak i opustite se nakon radnog dana.
Vidi originalni članak

Budući da su temperature niže nego proteklih dana, vjerujemo da vam korištenje pećnice ne predstavlja problem. Pripremite mikser, posudu za pečenje, upalite glazbu i provedite kvalitetno  i umirujuće popodne. 

 

Ljetno veselje Osvježite se limunadom u 5 različitih okusa

 

Ovi jednostavni slatko-kiseli kolačići neće vas razočarati. 

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 280 g višenamjenskog brašna
  • 4 jaja
  • 2 limuna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje veliku otprilike 20x30 cm.
  2. U zdjeli izmiksajte omekšali maslac s 250 g brašna i 100 g šećera. Ravnomjerno rasporedite smjesu na dno posude za pečenje i pecite 15-20 minuta. 
  3. U drugoj posudi pomiješajte preostalih 30 g brašna s 300 g šećera,  dodajte jaja, sok dva limuna i prelijte preko pečene korice. Pecite još 20 minuta i ostavite da se ohladi.

Kako se vaše limun kocke budu hladile, tako će donji sloj postati hrskaviji pa se isplati pričekati.  Napravite i kombinaciju s limetom i uživajte sljedeća dva dana u odličnom i brzom desertu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr