gastro postao
Započnite novi tjedan kiselkastim hrskavim kockama. Napravite klasičnu limunadu ili neki drugi osvježavajući napitak i opustite se nakon radnog dana.
Budući da su temperature niže nego proteklih dana, vjerujemo da vam korištenje pećnice ne predstavlja problem. Pripremite mikser, posudu za pečenje, upalite glazbu i provedite kvalitetno i umirujuće popodne.
Ovi jednostavni slatko-kiseli kolačići neće vas razočarati.
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 400 g šećera
- 280 g višenamjenskog brašna
- 4 jaja
- 2 limuna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje veliku otprilike 20x30 cm.
- U zdjeli izmiksajte omekšali maslac s 250 g brašna i 100 g šećera. Ravnomjerno rasporedite smjesu na dno posude za pečenje i pecite 15-20 minuta.
- U drugoj posudi pomiješajte preostalih 30 g brašna s 300 g šećera, dodajte jaja, sok dva limuna i prelijte preko pečene korice. Pecite još 20 minuta i ostavite da se ohladi.
Kako se vaše limun kocke budu hladile, tako će donji sloj postati hrskaviji pa se isplati pričekati. Napravite i kombinaciju s limetom i uživajte sljedeća dva dana u odličnom i brzom desertu.
Dobar tek!