Recepti 07. kolovoza 2017.

Dobar početak tjedna: Brze limun kocke

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Započnite novi tjedan kiselkastim hrskavim kockama. Napravite klasičnu limunadu ili neki drugi osvježavajući napitak i opustite se nakon radnog dana.

Budući da su temperature niže nego proteklih dana, vjerujemo da vam korištenje pećnice ne predstavlja problem. Pripremite mikser, posudu za pečenje, upalite glazbu i provedite kvalitetno  i umirujuće popodne. 

 

Možda vas zanima... Osvježite se limunadom u 5 različitih okusa Špajza

 

Ovi jednostavni slatko-kiseli kolačići neće vas razočarati. 

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 400 g šećera
  • 280 g višenamjenskog brašna
  • 4 jaja
  • 2 limuna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite posudu za pečenje veliku otprilike 20x30 cm.
  2. U zdjeli izmiksajte omekšali maslac s 250 g brašna i 100 g šećera. Ravnomjerno rasporedite smjesu na dno posude za pečenje i pecite 15-20 minuta. 
  3. U drugoj posudi pomiješajte preostalih 30 g brašna s 300 g šećera,  dodajte jaja, sok dva limuna i prelijte preko pečene korice. Pecite još 20 minuta i ostavite da se ohladi.

Kako se vaše limun kocke budu hladile, tako će donji sloj postati hrskaviji pa se isplati pričekati.  Napravite i kombinaciju s limetom i uživajte sljedeća dva dana u odličnom i brzom desertu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.